over ons2

Hoe laminaat leggen

Voor veel mensen lijkt het heel iets, laminaat leggen. De eerste vraag die ze meteen zullen stellen is hoe moet je laminaat leggen? Iedereen denkt dat dit heel moeilijk is, maar op te beginnen helpt de laminaatverpakking u al een eindje op weg. Deze is namelijk voorzien van een instructie hoe laminaat leggen moet. Als eerste stap zul je eerst de kamer waar laminaat moet komen te liggen opmeten. Hier moet je 10% bij optellen, omdat deze 10% verloren gaat door het zaagwerk.

Voorbereiding laminaat leggen

Laminaat is goedkoop en slijtvast en is eenvoudig zelf te leggen. Sommige vloeren moeten eerst worden geëgaliseerd, zodat de ondervloer netjes en gelijk kan worden gelegd. Vocht en warmte isolerende ondergrond is belangrijk. Zorg dat je deze aan de zijkanten een cm er boven laat uitsteken. Het laminaat moet in gesloten verpakking minimaal 48 uur, in de kamer waar deze moet komen, acclimatiseren. Zaag de stukken af nadat je deze hebt opgemeten. Hoe laminaat leggen? Het is het makkelijkste om de lamel in een hoek van 45 graden er in te laten klikken. Houd er rekening mee dat het materiaal kan uitzetten, zorg er dus voor dat het laminaat een afstand van 1cm houdt bij obstakels als deuren en muren. Meer informatie over laminaat leggen vindt u hier.

Laminaat schoon maken


De vloer houdt je schoon met een licht vochtige doek, de doek mag zeker niet te nat zijn, want hiermee loop je de kans dat de vloer gaat uitzetten en bol gaat staan. Wanneer de vloer echt vies is, gebruik je hiervoor speciaal laminaatmiddel. Schuurmiddel en zachte zeep raden wij ten strengste af. Om de vloer lang mooi te houden adviseren wij bovendien om vilten dopjes onder stoel- en tafelpoten te verplaatsen, zodat krassen op de laminaatvloer worden voorkomen. Hoe laminaat leggen is dus eenvoudig en simpel, wanneer je de instructies op de verpakking goed volgt. Deze geeft het over het algemeen in stappen aan. De instructies volgen en jij weet hoe laminaat leggen moet!

Bruikbaar advies over laminaat leggen vindt u bij Mega Parket Store.

Aanbiedingen

laminiaat3

Laminaat aanbieding €3,99

Topkwaliteit eikenlaminaat nu vanaf €3,99. Beperkte voorraad dus kom snel langs!
Bekijk aanbieding
laminaat2

Laminaat 7mm €4,99

Super stevig laminaat nu voor de laagste prijs in Nederland, slechts €4,99
Bekijk aanbieding